Praktijkvoorbeelden

Schoolgebouw
Na beroep bij de rechtbank wordt de WOZ-waarde van een schoolgebouw in het centrum van Groningen met € 463.000 verlaagd. De klager kan zo duizenden euro’s onterecht betaalde onroerendezaakbelasting terugvorderen.

Winkelpanden
In de Folkingestraat in Groningen berekent de gemeente bij verschillende winkelpanden een te hoog aantal vierkante meters. De vastgestelde WOZ-waarde én de onroerendezaakbelasting zijn daardoor soms wel 20 procent te hoog. Na bezwaarschriften en hoorzittingen wordt de waarde opnieuw vastgesteld. De gemeente betaalt de te veel betaalde belasting terug.

Ondernemingsfonds
Alle niet-woningen in Groningen moeten meebetalen aan een nieuw opgericht Ondernemingsfonds. De WOZ-waarde wordt gebruikt (of beter misbruikt) om het fonds te vullen. Niet alle huurders of eigenaren van ‘niet-woningen’ kunnen hier echter van meeprofiteren. Grote winnaars lijken de bestuurders van ondernemersverenigingen. Zij kunnen rekenen op een mooie financiële toelage.

Onderhoud
Bij het vaststellen van de WOZ-waarde houden gemeenten te weinig rekening met (achterstallig) onderhoud. Als gevolg hiervan stellen ze vaak een te hoge waarde vast.

Zwembad
De gemeente Groningen hanteert voor een speelweide bij het zwembad in Hoogkerk een hogere waarde dan voor bouwgrond. De exploitatie van het zwembad komt hierdoor in gevaar. De rechter moet hierover binnenkort een uitspraak doen.

Stuur ons een e-mail
Volg ons op facebook
Volg ons op twitter
Bekijk de instructievideo Bekijk ons in de media
Een samenwerking tussen Steunpunt bevingschade Vlok Consultancy Bezwaar WOZ-waarde
Even voorstellen
johnschokker

Bezwaarwozwaarde.nl is een initiatief van NVM-makelaar John Schokker van Makelaardij John Schokker in Hoogkerk. Deze online dienstverlening is bedoeld voor inwoners van de gemeente Groningen die hun WOZ-waarde willen verlagen...Lees meer >>

Bekijk video
video
Hulp nodig bij het invullen van het aanvraagformulier? In onze instructievideo leggen wij u stapsgewijs uit hoe u het formulier dient in te vullen.
Contact Pand
Bezwaar WOZ-waarde B.V.
postbus 2324
9704 CH Groningen

Hoendiep 212
9745 ED Groningen
050-8200670